0
Witte kwikstaart tegen de achterruit van auto met daarin weerspiegelde rieten dak. (Foto Arend van Dijk)
Witte kwikstaart tegen de achterruit van auto met daarin weerspiegelde rieten dak. (Foto Arend van Dijk)

Kwikstaartje tikt tegen het raam “tik-tik-tik”……..

Voor het tweede jaar nu een spiegelbeeld-bevechtende witte kwikstaart bij huis. Dit jaar heeft hij voorkeur voor de achterruit van de auto. Fladdert vanaf de ruitenwisser tegen het raam met naar ik aanneem zijn spiegelbeeld, gaat even zitten en dan de volgende vlucht. Wisser en bumper zijn flink ondergescheten. Soms kiest hij de buitenspiegel. Geregeld fladdert en tikt hij ook tegen sommige ramen van het huis. Er nestelen vier witte kwikken bij mijn huis, die het onderling geregeld aan de stok hebben. Waarom deze dan ook nog zijn spiegelbeeld te lijf gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.