Vacatures subcoördinator Kerkuilen

Twee subregiogroepen van de werkgroep Kerkuilen zoeken een nieuwe subcoördinator. Er zijn vacatures voor een subcoördinator regio 15a en subcoördinator regio 15b. 

Woont u in de regio en wilt u iets voor kerkuilen doen?

De Vogelwacht Uffelte e.o. beheert de regio’s 14 en 15 voor kerkuilen, die zijn opgedeeld in sub-regio’s a, b, c en d. Het gaat nu om de volgende subregio’s:

  • Regio 15a betreft omgeving Nijensleek, Frederiksoord, Vledder en Wapse.
  • Regio 15b betreft omgeving Diever, Dwingeloo en Geeuwenbrug.

Woont u in één van de genoemde plaatsen of erg dichtbij, heeft u vrije tijd te besteden, passie voor vogels en specifiek kerkuilen en zet u zich graag in voor de natuur? Bent u lid van de Vogelwacht (of wilt u lid worden) en wilt u actief zijn voor het specifieke gebied en de Kerkuilen? Lees vooral verder.

Wat kunt u waar en wanneer doen voor de kerkuil? 

De hoeveelheid tijd die er besteed wordt, hangt af van het seizoen en wat u zelf wilt en kunt.  Wat er in ieder geval moet gebeuren is de kerkuilenkasten in (woon)boerderijen en schuren bezoeken en onderhouden. Het gaat meestal om particuliere erven en schuren.

  • Regio 15a betreft 21 locaties,
  • Regio 15b betreft 22 locaties. 

Elk jaar in juni moeten de kasten gecontroleerd worden. Zijn ze bewoond? Zijn er jongen? Kunnen de jongen geringd worden door een gecertificeerde ringer?

In het najaar en misschien vaker worden de kasten schoongemaakt, soms met een ladder, soms met een hoogwerker. Er wordt dan gewerkt in groepjes.

Taakomschrijving subregiocoördinator

  • Controleren en schoonmaken van de bestaande kasten
  • Contact onderhouden of (opnieuw) opnemen met erfeigenaren.
  • In stand houden van de regiowerkgroep: werven van nieuwe (regio)werkgroep leden
  • 1x per jaar een vergadering van de overkoepelende werkgroep bijwonen
  • Uitbreiden eigen kennis en ervaring t.a.v. en t.b.v. kerkuilen

Net als alle functies binnen onze vereniging, is deze functie onbezoldigd (oftewel niet betaald). Bepaalde onkosten van de werkgroep worden in overleg en zo nodig financieel gedekt door de vereniging. 

U krijgt er veel voldoening voor terug. De kerkuilen van nu en morgen zijn u bijzonder dankbaar! 

Bent u de nieuwe subcoördinator? 

Het is mooi als de nieuwe subregiocoördinatoren zich voor één of meerdere jaren willen  inzetten. Het is erg interessant werk omdat je kerkuilen in de loop van jaren kunt blijven volgen. 

Woont u in genoemde plaatsen of directe omgeving en heeft u interesse?

Bekijk alles over de werkgroep Kerkuilen en benader ons via het contactformulier

Heel fijn als ook u, zich actief wilt inzetten! 

Zo fijn om eens met positief nieuws te beginnen. En het mócht ook wel eens een keer hè? Zoals eind vorig seizoen al verwacht zou onze werkgroep Kerkuilen het druk krijgen dit jaar. En die verwachting is uitgekomen. Bij het schrijven van de bijdrage voor de Nieuwsbrief waren nog niet alle gegevens van de uilen binnen, maar de tussenstand is … Lees meer

Woont u in Nijensleek, Frederiksoord, Vledder en Wapse dan wel Diever, Dwingeloo en Geeuwenbrug of hier in de buurt? Lees dan wat u kunt doen voor de kerkuil, een vogelsoort die uw hulp hard nodig heeft in Nederland. Vacatures subcoördinator Kerkuilen

Ook dit jaar was het weer een raar jaar voor de werkgroep Kerkuilen. Makkelijk is het om in elk geval de schuld voor een deel coronavirussen in de schoenen te schuiven. Want we hádden nog beperkingen. Maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn. Na het opheffen van de beperkingen hadden we gelegenheid ons werk uit te voeren en die gelegenheid … Lees meer