Boek broedvogels in de maak

60 jaar vogels tellen in Zuid Drenthe 

Wintertaling, foto Alex Huizinga

In het kader van 50 jaar Vogelwacht wordt er gewerkt aan een nieuw boek.. en wat voor één! 

Vogels tellen in Zuid Drenthe

Het werkgebied van onze vogelwacht is één van de best op vogels onderzochte gebieden in Nederland. Al sinds de jaren zestig lopen hier vogelaars te tellen en turven. ‘Oer-tellers’ Arend van Dijk en Joop Kleine doen dat nog steeds.

Gebundeld in een boek

Alle informatie van zestig jaar onderzoek wordt nu gebundeld in een boek. Een prachtig overzicht waarin zowel de teloorgang van de weidevogels als de opkomst van de kraanvogel, raaf en draaihals te vinden zijn.

Ondersteuning realisatie jubileumboek

Vogelwachtleden Sanne van Gemerden en Norbert Kwint ondersteunen Arend en Joop bij deze enorme klus. Natuurbeschermingsorganisaties, overheden en fondsen ondersteunen dit project al met geld en tijd. Maar dit is nog niet voldoende….

Watersnip, foto Rudie Kramer

Help mee aan de totstandkoming van het boek

Hierbij doen we een beroep op onze leden én hun familie, vrienden en kennissen. Heb jij een favoriete broedvogelsoort waarbij je hart een sprongetje maakt of waar je blij van wordt? Sponsor dan één of meerdere broedvogelsoorten en zie jouw naam terug in ons boek. Het zou zó mooi zijn als er 100 mensen het boek gaan sponsoren!

Meehelpen doe je zo

Je kunt ons op 5 manieren sponsoren, van klein naar groot. Draag bij wat je kunt en help mee om het boek te laten groeien van een eitje naar een kolonie.

Keuze uit 186 broedvogels 

Als liefhebber weet jij vast welke broedvogels er allemaal in ons gebied broeden of hebben gebroed. Ben je niet zeker of jouw favoriet beschreven wordt in het boek? Bekijk de uitgebreid lijst broedvogelsoorten of neem dan contact met ons op. 

klapekster

Soortensponsoring van Ei tot Kolonie

 • Een ei voor € 25,- Je naam wordt vermeld in het boek bij jouw favoriete soort.
 • Heb je liever een kuiken? Doe dan mee voor € 50,- Je naam staat in het boek bij de soort die je kiest. Daarbij krijg je de verjaardagskalender van Vogelwacht Uffelte met fotowedstrijdfoto’s uit ons jubileumjaar. 
 • Ondersteun je een takkeling, oftewel een nog niet vliegvlugge (roof)vogel? Voor € 100,- staat je naam in het boek bij jouw favoriete vogelsoort en jij bent één van de eersten die het boek zelf krijgt (1 exemplaar). 
 • Als broedpaar doe je een gulle investering van € 250,- Natuurlijk staat je naam bij de soort die je sponsort, je krijgt direct het boek als het uitkomt (1 exemplaar). Elk broedpaar wordt met twee personen uitgenodigd bij een speciale jubileum-boek-lunch waarbij liefde voor vogels, vogelonderzoek en gezelligheid centraal staan.
 • Een kolonie bijdragen doe je met € 1.000,- Het is iets voor grote, gulle gevers en bedrijven. De (bedrijfs)naam komt op een aparte pagina (met logo) en je ontvangt 3  exemplaren van het boek.

Kies nu jouw favoriete vogelsoort en steun het boek! 

Help jij mee aan het boek middels soortensponsoring? Vul dan onderstaand formulier in. WIl je meerdere vogelsoorten sponsoren? Vul het formulier dan meerdere keren in. 

Kies je eigen favoriet, één van de 186 uit ons gebied

Er broeden (en/of hebben gebroed) 186 soorten vogels in ons gebied, dus keuze genoeg. Een vogelsoort kan meerdere sponsors krijgen, alle namen worden bij de betreffende soort in het boek vermeld. Bekijk de lijst met alle broedvogels die voorkomen in het boek. 

Financiering van jouw keuze

Deze actie loopt tot 1 augustus 2024. De incasso van het ingevulde bankrekeningnummer wordt gedaan vanaf september 2024, zonodig voorafgaand door een factuur. Jouw ingevulde naam moet overeenkomen met de naam die hoort bij het ingevulde bankrekeningnummer. Je ontvangt een automatisch verzonden e-mail met de gegevens van het ingezonden formulier. 

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Ik sponsor deze vogel soort

  Mijn bijdrage voor deze vogelsoort is

  Bankrekeningnummer IBAN (begin met typen in het invulveld en het voorbeeld verdwijnt)

  Het bankrekeningnummer staat op naam van:

  Toestemming automatische incasso

  Wil je voorafgaand aan de automatische incasso een factuur ontvangen?

  Schrijf hier hoe je precies vermeld wilt worden in het boek: