0
Met de hoogwerker van Roel Timmerman aan de slag in Uffelte. (Foto Gert Hulsebos)
Met de hoogwerker van Roel Timmerman aan de slag in Uffelte. (Foto Gert Hulsebos)

‘Hoogvliegers’ in Uffelte

Op 27 maart hebben Gert Hulsebos en Arend van Dijk met behulp van een bemande hoogwerker, welwillend ter beschikking gesteld door Roel Timmerman B.V. uit Uffelte, de gierzwaluwnestkasten in Uffelte schoongemaakt en gecontroleerd. De meeste kasten zagen er goed uit en behoefden op enkele bouwsels van huismussen na, nauwelijks schoonmaak. Kasten aan de open zuidwestgevels zijn op termijn aan vervanging toe. Aan de Veenbesstraat, waar de meeste kasten hangen, hebben we nog een nieuwe kast opgehangen. We zijn benieuwd naar de bezetting komende zomer.
De Zwaluwenwerkgroep zoekt nog een liefhebber die in juni-juli de bewoning door gierzwaluwen precies wil vaststellen. Dat kan door op een mooie zomeravond te kijken of de kasten worden ‘aangevlogen’ of dat zich jongen laten zien. Graag aanmelden bij de Werkgroep Zwaluwen. (Arend.van Dijk@sovon.nl).

Arend van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.