0

Nestzoeker, houd je aan de regels!

Het is dit voorjaar zeer koud geweest zodat de vogels pas twee tot drie weken later dan normaal (begin april) zijn begonnen met het maken van de nestjes, het leggen van de eieren en het broeden. Nu in de tweede helft van mei de jongen geboren zijn, moeten de ouders flink aan de bak. Er zijn feitelijk nog te weinig rupsjes en dergelijke. En het is nog steeds te kil. Dus het wordt een hele toer om de jongen groot te krijgen.
Via de organisatie Sovon Vogelonderzoek Nederland kreeg de werkgroep Nestkastencontrole belangrijke tips met betrekking tot het bezoek van nesten. Het lijkt soms vreemd wat we doen – het verstoren van broedsels – maar in ons geval gaat dat altijd goed. Als je je maar houdt aan de regels en goed op pad gaat.
Sovon heeft een speciale handleiding samengesteld. Die kun je downloaden via
www.sovon.nl/sites/default/files/doc/PDF-jes/gedragscode-voor-de-nestzoeker.pdf.

Namens de Werkgroep Nestkastencontrole, Ruud Smeenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.