0
Kraanvogel, foto Geert Drogt

Kraanvogel bijna broedend in Holtingerveld

Dit voorjaar hield zich een paartje kraanvogels broedverdacht op in het Holtingerveld. Ze pendelden naar de cultuurlanden van Wapserveen en Uffelte om te foerageren. Begin mei werd balts gezien (dansende kraanvogels) en half mei was er nog maar één pendelaar. Zou de ander op het nest zitten? Na uren te hebben gekeken bleek dat de ‘broedvogel’ soms urenlang op steeds een andere plek in de ruige vegetatie zat. Geconcludeerd werd dat het niet om een nestelende, maar een slagpenruiende vogel ging. Die kan een aantal weken niet vliegen. Afwachten wat ze komend jaar gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.