0
Huiszwaluw, foto Geert Drogt

Jaar van de Huiszwaluw

 

In dit speciale jaar hebben we meegedaan aan het landelijk onderzoek naar broedsucces. Door wekelijks de bezettingsgraad en broedvorderingen in een vast aantal nesten te bepalen wordt inzicht verkregen in het broedsucces van zowel de eerste als tweede legsels. In Havelte Wilhelminahoeve werden 17 nesten gecontroleerd, in Havelte Schaapskooi 8 en in Wapserveen 21. Totaal 35 nesten (78%) waren bezet, waarvan er in 29 succesvol eerste legsels werden grootgebracht (93% van de bezette nesten) en in 15 nesten ook tweede legsels (34%). Mooie scores. Waarschijnlijk wordt dit onderzoek in 2019 voortgezet, want uiteindelijk gaat het om de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.