0
Heideschonen, foto Ruud Smeenk

Heideschonen met veel natuurlijke verrassingen

 

Iedere veertien dagen gaat op de vrijdagochtend rond 9.00 uur een groep leden de heide schonen van houtopslag. Zo ook op vrijdag 30 november. Een mooie dag; de zon komt op en wij gaan ons verzamelen op het Binnenveld. Wat schets echter onze verbazing? Bij het ernaar toe fietsen zien we twee blote mensen lopen….’Ik dacht is Gert met zijn mensen ‘een beetje van het pad af’? Maar neen, wij fietsen door en komen nog twee badgasten tegen die allemaal een heerlijke duik in het vennetje, met water van ongeveer 7 à 8 graden hebben genomen. Het kan verkeren….

Even verderop staat Gert met zijn collega’s te gniffelen om dit niet alledaagse schouwspel. Maar het was gewoon leuk en wij houden (ook) van de natuur. Puur natuur die ochtend, want naast het mooie weer werden we bespied door een ree en een aantal koeien die het ook wel leuk vonden om met ons kennis te maken. Dat is heideschonen ook. Boompjes uit de heide plukken, veel sociale contacten en lekker één met de natuur.

Dus heb je tijd en zin, meld je aan bij Gert Hulsebos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.