0
Zeearend, foto Geert Drogt

Zeearenden boven Uffelte

Norbert Kwint en Jurjen Annen zijn de 2 nieuwe aanwinsten van de werkgroep broedvogelinventarisatie. Onlangs deed Norbert een, zeker voor ons werkgebied,  opmerkelijke waarneming. Norbert vertelt:

“Soms werk ik thuis. Als ik dan wordt gebeld, gebruik ik die tijd om de tuin en het luchtruim erboven af te speuren. Dat doe ik soms liggend op de bank voor het raam. Dat heeft me op zowel 5 als 27 februari een overvliegende zeearend opgeleverd. Dat had ik niet durven dromen toen ik hier ruim een jaar geleden kwam wonen. De arend van de 5e betrof een volwassen vogel met een witte staart die vrij hoog vanuit het noorden, ongeveer vanaf de tuin van Arend, kwam aanvliegen en vrij rap in zuidelijke richting afgleed. De waarneming van de 27e was zo niet nog mooier. Weer kwam de arend, een mogelijk 2e jaars vogel, vanuit het noorden aan, maar cirkelde daarna enkele minuten boven de tuin, daarbij snel hoogte winnend. Uiteindelijk zweefde de vogel naar het zuidwesten. Twee prachtige ervaringen en een mooie aanwinst voor de tuinlijst.”

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.