0
Velduil, foto Geert Drogt

Velduilen en heideschoners

Afgelopen winter zijn weer heel wat dennetjes uit de langzaam met bomen dichtgroeiende heide van het Holtingerveld getrokken. Je moet daarbij soms de hoge heide doorwaden en deze winter werd daaruit tot twee maal toe een velduil opgeschrikt. Ze slapen daar overdag op de grond en vaak tref je er iets van een nestkuil aan met wat stront, veertjes en braakballen. In de schemering gaan ze op jacht boven de heide. Eén van de uilen vloog hoger en hoger, werd even belaagd door een havik en verdween uiteindelijk als een stip noordwaarts, waarschijnlijk op weg naar z’n broedgebied in Noord-Europa.

namens de werkgroep Heideschonen,

Gert Hulzebos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.