0

Meldpunt natuurverstoring

 

Veel leden van de Vogelwacht Uffelte e.o. voelen zich sterk betrokken bij de natuur en zijn zich bewust van de verantwoording en zorgplicht om onze flora en fauna te beschermen. Helaas kom je in het buitengebied ook dingen tegen waar je niet zo blij van wordt. Bijv. afvaldumping, stroperijen, loslopende honden in een vogelbroedgebied, faunavergiftiging om waar wat te noemen. Wat doe je dan? Benader je de politie of een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) en waar vind je dan het telefoonnummer? Eenvoudiger is om dergelijke onrechtmatigheden of verdachte situaties te melden via de website van het meldpunt Natuurverstoring:  http://www.natuurverstoring.nl/

Op deze manier ontstaat landelijk en regionaal een helder beeld van aantallen mogelijke misstanden of overtredingen. Momenteel ontbreekt een duidelijk beeld waardoor het lastig is om trends en signalen succesvol aan te pakken en eigenlijk willen we onze leefomgeving zo mooi mogelijk houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.