0
Grote Zilverreiger, foto Geert Drogt

Grote Zilverreigers verstoord

 

In de lage wilgen van het Armveen, het grote heideven westelijk van de Meeuwenkolonie op het Holtingerveld, verzamelen zich al jaren 10 tot 20 grote zilverreigers voor de nacht. Ze komen in de avondschemering laag aanvliegen vanuit het dal van de Wapserveense Aa. Deze winter waren ze er in oktober-november nog wel, maar daarna niet meer. In het najaar werd meermalen verstoring door late (vooral luidruchtige) wandelaars vastgesteld. Voorheen kon je daar door het vele water nauwelijks lopen, maar er is nu een bruggetje gemaakt……. De alternatieve slaapplaats was een tijd onvindbaar, maar de nieuwe plek is gevonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.