0

IJsvogel-topjaar

Het zat er aan te komen; na een reeks zachte winters neemt het aantal ijsvogels toe. Als je nu een tijdje op een brug over de Oude Vaart gaat kijken, bijvoorbeeld Rheebruggen, Turfvenen of Ettelte, dan heb je goede kans dat je er een ziet. Het gaat nog beter  als je ook bekend  bent met de korte schelle fluittoon, zie of zie-tie. Ontdek je geen ijsvogel; let dan op visetende grote zaagbekken, die er ook weer zijn. In gunstige perioden nestelen ijsvogels ook bij ons in de buurt. Dit jaar zijn broedgevallen vastgesteld langs of nabij de Oude Vaart bij Ettelte, Rheebruggen, Witteltermade en richting Dwingeloo-Lheebroek nog drie. Verder nog één bij Nijensleek/Wapserveense Aa. Zo’n hoog aantal hebben we sinds 1970 niet eerder vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.