0

In beeld: Roodborst

Dit is een van onze algemeenste broedvogels, maar in de zomer houden ze zich gedeisd (rui van veren). In eind september en oktober kun je echter plotseling ‘overal’ roodborsten zien en horen. Dat zijn ‘onze’ vogels, maar vooral ook gearriveerde trekkers uit Noord en Noordoost-Europa. Ze zingen volop en bakenen zo hun eigen voedselterritorium af. Tijdens onze jaarlijkse tellingen van Euro birdwatch begin oktober tellen we altijd een route van Uffelte, via de Uffelter- en Haveltermade naar Ansen. Dit jaar werden we begeleid door in totaal 80 in allerlei kleine bosjes en in percelen met hoge mais zingende roodborsten. We telden meer roodborsten dan ganzen of kraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.