0
Boerenzwaluw.
Boerenzwaluw.

Boerenzwaluw valt terug

Vorig jaar hadden we veel boerenzwaluwen. Helaas zorgden een koude, droge lente en lange regenperioden in de zomer voor matige broedresultaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stand dit jaar lager is: in Uffelte-Oost telden we 52 paren tegen 65 in 2015.

Bij deze aantallen tellen we de boerenzwaluwen van Bouwens op. Vorig jaar waren dat 19 paren, maar helaas waren het er dit jaar maar 6. Dit komt door steenmarters. Sinds zomer 2015 klimmen ze over de draagbalken van de schuur om de jonge zwaluwen op te eten. Dit voorjaar vond Bouwens twee dode jonge steenmarters op zijn erf. Overtuigend bewijs, niet waar?

Boerenzwaluwjongen bij fam Lubbers. Foto door Ronald Hoogenhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.