0
De grauwe klauwier neemt niet deel aan een vogelconcert (foto Geert Drogt)
De grauwe klauwier neemt niet deel aan een vogelconcert (foto Geert Drogt)

Veel grauwe klauwieren (maar ze zingen nauwelijks)

In mei is het genieten van de zojuist uit Afrika teruggekeerde zangvogels. In het Holtingerveld is er nu elke ochtend een vogelconcert van wielewalen, gekraagde roodstaarten, grasmussen, zwartkoppen, tuinfluiters, bonte vliegenvangers enz. Grauwe klauwieren staan niet in dit rijtje. Ze zijn er wel en dit jaar zelfs vele tientallen, maar klauwieren zingen nauwelijks. Klauwieren moet je zoeken in toppen van struiken bij voorkeur in ruige braambosjes. Ze zijn ook wat later in de ochtend actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.