0
Een fors ravennest hoog in een grove den.
Een fors ravennest hoog in een grove den.

Raven: stelletje stiekemerds

De raaf is thans een vrijwel jaarlijkse broedvogel in het Holtingerveld. Na een paar jaar met een vaste nestplaats hoog in een den bij het Uffelterveen is het paar gaan zwerven. Dit jaar was er geen touw aan vast te knopen; eerst roepend en baltsend bij het oude nest, toen een paar honderd meter verderop in torenhoge douglassen en daarna roepend op weer andere plek. Van broeden geen spoor. Op 23 juni was ik het zat en ging ik op ramkoers. Hoorde ‘vreemd’ roepende raven vlakbij de oude nestplaats. En ja hoor: een ravennest met drie jongen die al uit het nest waren. De stiekemerds. Op 1 november lag het nest op de grond, dus dat wordt volgend seizoen weer zoeken.

Uit het nest gewaaide jonge raaf, gefotografeerd in 2019 (foto’s Arend van Dijk).
Uit het nest gewaaide jonge raaf, gefotografeerd in 2019 (foto’s Arend van Dijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.