0
Tevredenheid alom bij deze kerkuil.
Tevredenheid alom bij deze kerkuil.

Eindelijk weer eens leuk nieuws

Zo fijn om eens met positief nieuws te beginnen. En het mócht ook wel eens een keer hè?

Zoals eind vorig seizoen al verwacht zou onze werkgroep Kerkuilen het druk krijgen dit jaar.
En die verwachting is uitgekomen. Bij het schrijven van de bijdrage voor de Nieuwsbrief waren nog niet alle gegevens van de uilen binnen, maar de tussenstand is al geweldig. In drie van de zes regio’s zijn in totaal 85 kuikens uitgevlogen.
Het spreekt dan ook voor zich dat de gastgevers en vrijwilligers erg blij waren dat het een succesjaar was.

Wij vinden de werkgroep kerkuilen van Vogelwacht Uffelte e.o. eigenlijk de leukste werkgroep. Omdat we bij ‘ons werk’ steeds contact hebben met de gastgevers. Zo noemen wij de kastbezitters die de kerkuilen een warm hart toedragen en in hun schuur een kast hebben hangen waarin de kerkuilen een veilig heenkomen hebben en daar in alle rust voor het nageslacht kunnen zorgen.
Bij onze werkzaamheden hebben wij steeds contact met de eigenaren omdat wij ons op hun privéterrein moeten begeven. Steevast worden wij dan begeleid door de gastgever. Altijd gelegenheid voor een babbeltje over het wel en wee van ‘hun’ kerkuilen en de vorderingen. En tijdens het ringen van de kuikens is het, bijna altijd, een drukte van jewelste op en rond het erf want veel belangstellenden uit de omgeving zijn dan uitgenodigd dit bijzonder moment van dichtbij te beleven.

Vacatures

Ook al zetten de vrijwilligers zich voor 100 procent in, het kan gebeuren dat zij door werk of verhuizing hun taak niet voort kunnen zetten. Met pijn in het hart moeten ze dan, soms na jaren van onverzettelijke inzet en enthousiasme, afscheid nemen. Verschrikkelijk jammer maar dit hebben wij te respecteren.

De werkgroep Kerkuilen beheert ruim 150 nestkasten, verspreid over een groot gebied. Dat gebied is verdeeld in een zestal regio’s. In iedere regio is een subcoördinator die aanspreekpunt is en zorgt voor de contacten met de gastgevers en voor coördinatie met vrijwilligers. Twee subcoördinatoren stoppen met hun werk te moeten stoppen. Daarom zijn wij dringend op zoek naar twee nieuwe subcoördinatoren. Eén voor de regio rond Frederiksoord, Nijensleek, Vledder en een deel van Wapse. De andere regio betreft omgeving Dwingeloo, Diever, Dieverbrug, Geeuwenbrug.
Het is geen enorm zware taak die veel tijd kost. De drukste periode is de maand juni en juli.

We kunnen in deze nieuwsbrief wel een taakomschrijving geven, maar beter is om contact op te nemen met de coördinator van de gehele werkgroep. Hij kan u met passie vertellen wat de werkzaamheden inhouden. Dan kunt u/kan jij ook meteen vragen stellen waar direct antwoord op komt. Bel gerust. Het nummer is 06-510 44 815.
Met zo’n waanzinnig goed jaar achter de rug, gaan we vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.