0
Aan het werk op de hoogwerker, een gepeuter van jewelste.
Aan het werk op de hoogwerker, een gepeuter van jewelste.

De hoogte in voor schoonmaakactie

Op een bijeenkomst van de zwaluwenwerkgroep gaven Meia van Geel en ik ons in een spontane actie op om de huiszwaluwkunstnesten aan de loods bij de schaapskooi schoon te maken.

Omdat er binnen de Vogelwacht veel vrijwilligers werkzaamheden op grote hoogte uitvoeren, zoals bij de zwaluwen-, kerk- en steenuilenwerkgroep moet dat allemaal wel veilig gebeuren. Daarom had Claus van den Hoek voor al deze klussen een hoogwerker gehuurd. “Je gaat toch wel veilig in zo’n bakkie toch?”, vroegen we nog even na.

Klaar om de tocht naar boven en de schoonmaakklus aan te vangen (foto’s Greet Glotzbach).
Klaar om de tocht naar boven en de schoonmaakklus aan te vangen (foto’s Greet Glotzbach).
Zaterdag gingen we al op tijd naar de Schaapskooi, want er werd ‘s middags veel regen voorspeld. Claus had de hoogwerker al klaargezet voor de loods, dus konden we meteen instappen. Hij dirigeerde ons keurig naar de plek waar we moesten beginnen. Daar kwamen we erachter dat het allemaal nog niet zo eenvoudig was. De uitschuifbare nesten waren zo opgehangen dat ze maar een klein stukje konden uitschuiven en daardoor moesten we erg peuteren om ze schoon te maken net als bij de oude niet-uitschuifbare nesten.
Door de flinke wind woei het stof ons in het gezicht en in de ogen. Gelukkig kon Greet Glotzbach stofbrillen ophalen en konden we gebrild de rest schoonmaken.
Claus van den Hoek reageerde perfect op onze aanwijzingen en waarschuwde ons met: ”goed vasthouden” of “vingers weg”.
De klus was anderhalf uur later net voor de regen klaar, maar we waren erg koud geworden en doken thuis direct onder een warme douche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.