1
Zeventien mezenjonkies in zo’n klein nestkastje, dat is het betere stapelwerk.
Zeventien mezenjonkies in zo’n klein nestkastje, dat is het betere stapelwerk.

Zeventien jonkies in een kastje!

Dit voorjaar was het heel erg nat, fris en koud. En dat heeft – met name in begin april – gevolgen voor de broedfase van holenbroeders. De eerste eieren werden wel gelegd maar de meeste vogels zijn pas later, in de tweede helft van april, gaan leggen en broeden. Dat betekent dat de meeste broedsels in het tweede gedeelte van mei tot wasdom zijn gekomen en de jongen zijn uitgevlogen.
De bezetting was redelijk tot goed te noemen waarbij we iets meer pimpelmezen dan in andere jaren telden. Ook zijn de vliegenvangers weer in de bossen van Zuidwest-Drenthe te vinden. En noteerden onze Vogelwacht-vrijwilligers tevens een aantal boomklevernesten.
John Kloppenborg had samen met Simon Bijl in de route Holtinge wel een heel bijzonder nestje. Eerst heeft daar een pimpelmees eieren gelegd. Daarna is er een koolmeesfamilie bij gekomen. Dat broedwerk leverde samen zeventien jonge vogels in zo’n klein kastje op!
Of ze allemaal het einde hebben gehaald en zijn uitgevlogen is de grote vraag.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.