0
Wil Kreike, gids van het Oermuseum, vertelt over het ontstaan van de Havelterberg (foto Han Wonink)
Wil Kreike, gids van het Oermuseum, vertelt over het ontstaan van de Havelterberg (foto Han Wonink)

Heideschoners sluiten seizoen af met leerzame excursie en gezellig samenzijn

Vrijdagochtend 20 april sloten de heideschoners van de Vogelwacht het werkseizoen 2022-2023 af.  Aanvankelijk was bedacht om die afsluiting op een heel ander terrein dan het Holtingerveld – er werd zelfs de term ‘gastknippen’ bedacht – te organiseren. Er was in de bossen bij Epe bij een mooi pannenkoekenrestaurant een stuk heide gevonden dat aan het dichtgroeien was.  We spraken met de eigenaar die dennen te rooien en dat we na een ochtend hard werken de dag zouden afsluiten met pannenkoeken eten. Maar kort voordat we naar Epe zouden afreizen besloot de gemeente aldaar het werk zelf uit te voeren. Helaas plannetje weg.

Maar heideschoners zijn niet voor één gat te vangen en spontaan ontstond het idee om dan zelf maar een bijeenkomst te organiseren. Met dank voor hun medewerking aan Landschapsbeheer Drenthe, grondeigenaar Michiel Rutte, en de Holtinger Schaapskudde, werd een gezellige en leerzame bijeenkomst georganiseerd in de Ondernemerskooi van de Holtinger Schaapskudde. Centraal stond een excursie in de omgeving onder leiding van Wil Kreike, gids van het Oermuseum in Diever. Hij vertelde op een zeer boeiende manier over ijstijden en oorlogen, en wat dat met het landschap had gedaan. Voortaan kijken de heideschoners dus ook vanuit een ander perspectief naar de heidevelden.

In de Ondernemerskooi was het goed van eten en drinken, dankzij de ‘all-you-can-eat’-pannenkoeken van Ruud Smeenk, de prima soep van Ron Vis, de chocomel van Geert Smit en het heerlijke gebak van Kiki Prins en Marijke Groen.

Voorlopig weer even rust voor de heideschoners, hoewel, diverse leden van deze werkgroep zijn actief in andere werkgroepen binnen de Vogelwacht uffelte e.o. en daarbuiten. Half september begint het heideschonen weer. Inlichtingen daarover? Neem contact op met Gert Hulsebos, coördinator van de werkgroep. Zie de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.