0
Tijdens het kroamschudden helpt vrijwilliger Engelbert van der Giessen de jeugd een handje met het uitpluizen van uilenballen.
Tijdens het kroamschudden helpt vrijwilliger Engelbert van der Giessen de jeugd een handje met het uitpluizen van uilenballen.

Even nagenieten met de werkgroep PR

De werkgroep PR laat u in vogelvlucht weten waar de leden van de werkgroep in dit jaar actief zijn geweest en nog in actie komen om het werk van de Vogelwacht Uffelte e.o. onder de aandacht te brengen. Een kwestie van even nagenieten of alsnog meegenieten.

De film over de grutto trekt veel belangstelling
De film over de grutto trekt veel belangstelling

De opening van het jubileumjaar was op 2 februari met de film ‘De Grutto’. De opkomst was overweldigend: 170 bezoekers en 11 nieuwe leden.
Op 23 februari hadden we de Algemene Ledenvergadering in een feestelijke uitvoering: gebak vanwege het 50-jarig bestaan. Herman Leenstra verzorgde een interessante, leerzame vogelquiz.
Op 9 maart maakten de bezoekers aan de hand van Bart Hoekstra kennis met de roofvogeltrek rond de Georgische badplaats Batumi.
Bert Noorman gaf op 4 april les op de Oosterveldschool in Uffelte in het kader van een buitenlesdag. De kinderen van groep 3/4 en 5/6 trokken met vogelherkenningskaarten en onder begeleiding de wijde wereld in en speurden door de verrekijker of met het blote oog de hemel en de omgeving af.
Bij het kroamschudden – altijd een publiekstreffer in deze contreien – op 10 april bij de Holtinger Schaapskudde ontbrak de Vogelwacht Uffelte e.o. vanzelfsprekend niet. Ruim 2000 bezoekers maakten ook kennis met activiteiten van onze werkgroepen zoals het uitpluizen van uilenballen.

Varen door de IJsseldelta én speuren naar vogelsoorten
Varen door de IJsseldelta én speuren naar vogelsoorten
Een grote groep deelnemers beleefde op 7 mei een prachtige vaartocht met de ‘Veerman van Kampen’. Vanuit het oude Hanzestadje Kampen maakten ze een dagtocht door de IJsseldelta. Volop genieten van het varen, van de natuur, van elkaar en onderweg ook nog eens 80 soorten vogels geteld

Juniorwachters op nestkastencontrolepad met Jan Haveman en Bert NoormanJan Haveman en Bert Noorman regelden op 14 mei een nestkastencontrole met onze Junior Vogelwachters. Voor sommige kinderen was het de eerste keer om dit schouwspel mee te maken. Verbazing en ontroering alom!

Op 20 mei togen zo’n duizend mensen naar het terrein van de Holtinger Schaapskudde, waar alle werkgroepen van de Vogelwacht zich presenteerden op ons bijzondere jubileum Vogelfestival. Lees alles over het succesvolle Vogelfestival.
Onze laatste activiteit in dit voorjaar vond op 5 juni plaats: Erwin Bruulsema liet de leden van de werkgroep PR meekijken bij het ringen van steenuiltjes.
Wat staat de vogelliefhebbers dit jaar – wat de werkgroep PR betreft – nog meer te wachten?
Op zaterdag 12 augustus presenteren we ons met een kraam op de jaarlijkse Oogstdag in Lhee. Op zaterdag 30 september is er een speciale vogelteldag: ‘Big Day”. De Activiteitencommissie verzorgt nog twee lezingen, waarover nadere informatie later volgt. En we sluiten op zaterdag 16 december het jaar traditiegetrouw af met onze nadrukkelijke aanwezigheid op de Havelter Kerstmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.