1
Een nestje jonge koolmezen.
Een nestje jonge koolmezen.

Vrijwilligers gezocht voor nestkastcontrole

Ieder voorjaar gaan in Uffelte, Havelte en omgeving meerdere vrijwilligers op pad om nestkasten te controleren. In totaal zijn er bijna tegenwoordig 25 routes in verschillende plaatsen. Voor in de dorpen Uffelte en Havelte is de Vogelwacht Ufffelte e.o. op zoek naar vrijwilligers die een rondje voor hun rekening willen nemen. In Uffelte komt de route Rheebruggen 2 vrij en in Havelte o.a. de Gerkenweg/ Boskampbrugweg en het fietspad naar Meppel.
Het doel van de nestkasten is het bevorderen van de vogelstand in ons gebied. Vooral koolmezen en pimpelmezen zijn echte kastenbroeders. Ook de bonte vliegenvangers vinden prima hun weg naar onze streken. Deze vogels vliegen in het voorjaar van Afrika naar Nederland om hier te broeden. In totaal zijn er in ruim 700 kasten waar in 2021 ruim 3000 jonge vogels zijn uitgevlogen.
Wie dit werk belangrijk en leuk vindt en wat tijd vrij wil maken om een rondje te controleren, laat het dan weten aan Ruud Smeenk. Hij is coördinator nestkasten controleurs kleine vogels. Op de website van de Vogelwacht Uffelte e.o. staan de gegevens.

Eén reactie

 1. Hans Roelofsen zegt:

  Beste Ruud,

  Joke en ik hebben belangstelling voor de nestkastcontrole in Rheebruggen.
  M’n telefoonnummer is: 06-154132566. Als ik niet opneem, spreek dan s.v.p. iets in.

  Met vriendelijke groet,
  Hans Roelofsen & Joke Sietses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.