0
kraam bij filmverkoop
In de Veldkei staan bij de filmvoorstelling Habitat Riet Stroomer, Alie Westerhof en Helma Stroomer (van links naar rechts) vanuit hun ‘kraam’ vogelwachtspullen te verkopen.

Vogelwacht laat zich niet uit het veld slaan

Hoewel de Vogelwacht Uffelte e.o. ook door de beperkende maatregelen i.v.m. de corona-uitbraak is getroffen, hebben we toch enkele keren gemanifesteerd. Zo konden natuurliefhebbers van op 4 november in het Havelter dorpshuis De Veldkei genieten van de bioscoopfilm ‘Habitat’. Een documentaire van de Drentse natuurfilmers Henk en Janetta Bos, ook bekend van hun film De Wildernis. In Habitat leggen ze het leven in het landschap van De Drentsche Aa op prachtige wijze vast.
Onze werkgroep PR mocht bij die voorstelling achterin de zaal een ‘kraam’ opbouwen om vandaaruit allerlei vogelwachtartikelen te verkopen. Bezoekers van de film toonden daar volop belangstelling voor, waarmee ze de kas van onze vereniging spekten.

foto garageverkoop
Drukte alom op 11 en 18 december bij de garageverkoop ten huize Stroomer, als alternatief voor de Havelter kerstmarkt.
Omdat de grote kerstmarkt in Havelte ook in 20121 niet door kon gaan i.v.m. covid-19 organiseerde de Vogelwacht op 11 en 18 december een ‘eigen kerstmarktje’. Dat gebeurde in de vorm van een garage-/carportverkoop ten huize Stroomer. Niet alleen Vogelwachtleden, maar ook anderen waren op die zaterdagen welkom.
Ons vrijwilligersteam had zich behoorlijk uit de naad gewerkt om ‘feestartikelen’ met name voor de vogels te fabriceren. En dat was nodig ook. De vogeltaarten, vetstammetjes, nestkasten en allerlei aanverwante artikelen vlogen de deur uit! Onder het genot van heerlijke chocolademelk wisselden heel wat mensen vogelpraat uit. En meldden zich nieuwe leden.
Wie de smaak te pakken heeft kan overigens altijd bij ons terecht voor de aanschaf van een nestkast (10 euro) of vogelvoer (2,50 euro voor 2 kilo). Vooraf even mailen naar Riet Stroomer of een telefoontje/appje naar 06 27083276.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.