0
De huiszwaluw vindt in Havelte en Uffelte prima zijn weg (foto Geert Drogt).
De huiszwaluw vindt in Havelte en Uffelte prima zijn weg (foto Geert Drogt).

Huiszwaluw toplocaties

De provinciale nieuwsbrief van de Werkgroep Avifauna Drenthe meldt 1725 getelde huiszwaluwnesten in Drenthe in 2021. Dat zijn er beduidend minder dan vorig jaar toen de teller op 2400 stond. Ook in onze regio is het aantal in mineur met 16 procent afname. Dit neemt niet weg dat Havelte (147 nesten) en Uffelte (79) de huiszwaluwrijkste dorpen van Drenthe blijken zijn! De zwaluwtillen, aangebrachte kunstnesten, nestbescherming en de voor zwaluwen gastvrije bewoners zullen hieraan niet vreemd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.