0
feesttaart
Foto Lia Broekhuizen

Feesttaarten… voor onze vrienden

Aan het eind van het jaar maak je speculaas rond 5 december en oliebollen tijdens de jaarwisseling. Rond de kerstdagen komt er altijd iets lekkers op tafel. Daarom aandacht voor een feesttaart voor onze vrienden in de tuin: de vogels. Zo’n taart is net iets meer dan een paar bolletjes ophangen en pinda’s rijgen. Het is gezellig en voedzaam als wij bezig gaan met frituurvet, reuzel, verschillende zaden en mooie versierselen.
Wat heb je nodig? Zoutvrij frituurvet, zaad en vormpjes. Je smelt het vet en doet in de vormen het zaad. Dan giet je het vet in de vormen en mixt het geheel even door elkaar heen. Plaatsen op een koude plek en binnen afzienbare tijd is het hard. Je kunt ook het zaad mengen in het vet en de verdelingen maken. Als je alle vormen gemaakt hebt kun je aan de slag met de versierselen. Bijvoorbeeld appeltjes, nootjes, peren, sinaasappelschrijven, pinda’s, dennenappels, etc.
Nu de ondergrond van onze vogeltaart. Dat kan prima een oude dakpan zijn, een schijf hout of een schaal van steen. Je hebt wel wat lijm (frituurvet) nodig. Lijm de ondergrond in en plaats de vetcups erop. Aan de zijkant doe ik altijd was mos om het geheel kleurrijker te maken. Dan de losse onderdelen erop lijmen en klaar is kees. Als je er dan een paar meer maakt kun je dit prima als cadeau weggeven. De vogels vinden het heerlijk en smullen ervan.
P.S. Zorg ervoor dat het spul goed vastzit anders gaan de grotere vogels met de buit ervandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.