0
Bald Bruinenberg geeft praktijkles aan Lida Zondag en Meia van Geel. (Foto Greet Glotzbach)
Bald Bruinenberg geeft praktijkles aan Lida Zondag en Meia van Geel. (Foto Greet Glotzbach)

Nieuw: uitschuifbare huiszwaluwnesten

Op 27 april zijn we met een paar leden van de Vogelwacht (Lida Zondag, Meia van Geel en Greet Glotzbach) gestart met het maken van kunstnesten voor de huiszwaluwen. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van Bald Bruinenberg, onze ‘Meester Kunstnestenmaker’. Het duurt nog wel even voordat we de eerste kunstnesten gereed hebben, want we maken nu uitschuifbare nesten. Deze nesten zijn ontworpen door Antoon Vermeulen en worden zodanig aangepast dat ze makkelijker kunnen worden schoongemaakt. Bij het inspecteren van de kunstnesten treffen we elk jaar in de kunstnesten dode jongen aan: niet erg aantrekkelijk voor een volgend huiszwaluwpaar om een nieuw ‘gezin’ in te stichten. Gelukkig hebben we voor dit broedseizoen nog voldoende ‘oude’ kunstnesten.

‘Meester Kunstnestmaker’ Bald Bruinenberg inspecteert het resultaat. (Foto Greet Glotzbach)
‘Meester Kunstnestmaker’ Bald Bruinenberg inspecteert het resultaat. (Foto Greet Glotzbach)

De komende periode zijn we druk in de weer met boren, kneden, schilderen enz. om onze voorraad op peil te houden. De Zwaluwenwerkgroep is aangenaam verrast dat de Havelter houthandel Wevers al het hout voor de nesten gratis beschikbaar heeft gesteld. En bovendien ook nog op maat gezaagd!

Namens de Werkgroep Zwaluwen, Greet Glotzbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.