0
Onze PR-kraam, samen met de Steenuilenwerkgroep Drenthe, op de laatstgehouden Oogstdag in Lhee, 2019.
Onze PR-kraam, samen met de Steenuilenwerkgroep Drenthe, op de Oogstdag in Lhee, 2019.

Eindelijk weer een markt in aantocht

De beperkende maatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus zorgen ervoor dat de Vogelwacht Uffelte e.o. zich dit jaar nog niet tijdens evenementen heeft kunnen presenteren. Wij hadden onder meer onze hoop gevestigd op de tweede zaterdag in augustus. Dan wordt de jaarlijkse Oogstdag in Lhee (bij Dwingeloo) gevierd. Maar helaas. De organisatoren van de Oogstdag hebben kortgeleden besloten het feest ook dit jaar uit te stellen. Extra sneu, omdat het een jubileumaflevering , de veertigste, zou zijn. De eerstkomende Oogstdag vindt nu – hopelijk – plaats op 13 augustus 2022. Op die traditionele ‘Oogstdag Oude Stijl’ zijn wij als vereniging jaren achtereen te gast geweest met een kraam, waarmee we onze activiteiten konden promoten.
Nu richten we ons op het OERfestival in Diever op zaterdag 24 juli. Het OERmuseum op de Brink in Diever viert ook al een jubileum: het bestaat vijftien jaar. Reden om voor het eerst een speciaal festival te organiseren. Ze waren daar al gewend aan een OERmarkt, maar de Dievenaren gaan het nu grootster aanpakken. Onder het motto ‘Beleef de oertijd’ is er een markt, waarop allerlei organisaties op het terrein van erfgoed, geschiedenis, natuur en landschapsontwikkeling (zoals de Vogelwacht) informatie geven en activiteiten tentoonspreiden. Tevens onderzoeken deskundigen ter plekke bijzondere vondsten van bezoekers. Een ander onderdeel is het nationale kampioenschap ‘vuistbijl maken’, waarbij iedereen mag meedoen.
Of de Vogelwacht Uffelte e.o. zich tijdens het OERfestival op die datum echt kan presenteren is nog niet zeker. Op 1 juli besluiten de organisatoren of het gezien de veiligheid van de bezoekers verantwoord is dit evenement door te laten gaan.
Voor meer informatie: www.oermuseum.nl

Namens de Werkgroep PR, Riet Stroomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.