0
Kastjes ophangen OBS De Vuursteen

Ruim 230 nestkasten extra in Westerveld!

 

De afgelopen periode heeft de werkgroep nestkastencontrole van de Vogelwacht Uffelte e.o. ruim 200 extra nestkastjes geplaatst. Dit in nauwe samenwerking met de gemeente Westerveld die gratis 120 nestkasten beschikbaar heeft gesteld. Dit alles om de strijd aan de gaan met de oprukkende eikenprocessierups. Belangrijker dan het plaatsen van de kasten is het organiseren van het beheer.  In totaal zijn er 12 nieuwe vrijwilligers bij gekomen die elk een route met nestkasten gaan beheren. De extra kastjes hangen in de plaatsen Diever (40), Dwingeloo (10), Havelte (40), Darp (20) en Nijensleek (10).  Via het onderwijsproject van 4 basisscholen in Westerveld (Wapserveen, Darp, Uffelte en Havelte) zijn er per school 12 kasten rond de schoolpleinen geplaatst. Deze 48 kasten zijn beschikbaar gesteld door Landschapsbeheer Drenthe. Ook deze kasten vallen onder het toezicht van de werkgroep die zelf ook 60 extra kasten hebben geplaatst op reeds bestaande routes. Helaas kunnen we dit jaar geen controles uitvoeren met de kinderen. Zelf hebben de kinderen in Darp en Havelte een eigen nestkastje getimmerd zodat die 50 kasten ook nog een plekje kunnen vinden in de eigen tuin.  In totaal hangen er onder beheer van de Vogelwacht zo’n 750 kasten in Uffelte en omgeving. Nu maar hopen dat de vogels vrij blijven van vervelende virussen en rustig hun nesten kunnen bouwen. Op naar een vogelrijke toekomst.

 

Kastjes timmeren Havelte
Kastjes ophangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.