0
De bonte vliegenvanger verzamelt materiaal om een lekker nest te bouwen.
De bonte vliegenvanger verzamelt materiaal om een lekker nest te bouwen.

Vogels kijken is niet stoffig

Het dagelijks leven ziet er momenteel voor ons iets anders uit, maar daar hebben de vogels geen hinder van. Die zingen er vrolijk op los. En ja, sommige mensen menen dat ze juist veelvuldiger en mooier zingen dan andere jaren. Zou het zo zijn dat ze ons extra willen opvrolijken?

Je mag dat geloven, maar het is aannemelijker dat wij meer tijd hebben om erbij stil te staan. En dat laatste moeten we blijven doen: stilstaan, kijken en luisteren naar de vogels om ons heen. Je hoeft niet ver, je hoeft zelfs de regels niet te overtreden en kunt gewoon binnen blijven. Of maak een ommetje, met z’n tweeën of alleen. Daar is niks mis mee.

En zo kun je in je straat, bij het speelveldje of in het parkje om de hoek in no time een top10-tuinvogels noteren. Dat noteren hoeft niet, maar is best leuk! Probeer eens de geluiden te herkennen vóórdat je de vogel ontdekt. Met een eenvoudige app – bijvoorbeeld Tuinvogels van de Vogelbescherming – kun je nog makkelijker de uitdaging aangaan.

Het lijkt of de activiteiten van de Vogelwacht Uffelte e.o. i.v.m. de coronacrisis op een laag pitje staan. Dat is zeker waar wat betreft de excursies en lezingen, maar dat geldt niet voor alle werkgroepen. Achter de schermen hebben de vrijwilligers van de werkgroepen Broedvogels, Nestkastcontrole, Weidevogels, Steenuilen, Kerkuilen, Torenvalken en Zwaluwen het juist nu en in de komende maanden erg druk met hun inventarisaties en controles.

Zou je wel wat willen betekenen binnen één van de werkgroepen van de Vogelwacht Uffelte e.o.? Geef je dan op!

Dat kan door een mail te sturen naar secretariaat@vogelwachtuffelte.nl

Tekst: Femmie Prikken, foto: John de Roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.