0

Nieuwe nestkastenroutes in Diever

 

In de 2e week van februari zijn de eerste twintig vogelkasten geplaatst op de nieuwe routes in het dorp Diever. Naast de bestaande routes Berkenheuvel 1 en 2 zijn er door de komst van 8 nieuwe vrijwilligers meer mogelijkheden gekomen. Daarom een nieuwe route in de omgeving van het fietspad richting Oude Willem (Bosweg) en een aantal kasten die geplaatst worden rond het informatiecentrum, de eendenvijver en de begraafplaats. De Gemeente Westerveld heeft hiervoor 35 nestkasten en 5 vleermuizenkasten beschikbaar gesteld . Dit alles om een aanzet te maken in het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups. Jaap Mones is samen met Jeen Haanstra en Jan Winters op pad geweest om de kasten een plekje te geven.

Nu kunnen onze gevleugelde vrienden aan de gang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.