0
Koolmees met eikenprocessierups in bek (Bron: Silvia Hellingman)

Samenwerken om de eikenprocessierups te stoppen!

 

Het voorjaar van 2019 heeft ons geleerd dat we op zoek moeten naar natuurlijke bestrijders van de eiken processierupsen. Het project van De Boermarke op het Westeinde is het duidelijk bewijs. Dit najaar is op de openbare basisschool De Vuursteen gestart met een project waarbij de kinderen natuurlessen krijgen. Als eerste hebben ze in oktober de bosopslag in het heideveld nabij het Oosterzand gerooid.

Dit voorjaar zal Landschapsbeheer Drenthe een tiental nestkasten aanbieden die geplaatst worden rond de school en op het sportveld. Gecombineerd met een aantal andere maatregelen o.a. de omgeving meer insectenvriendelijk te maken is de kans groter dat de rupsenplaag een halt wordt toegeroepen. Dit alles in samenwerking met de school, Landschapsbeheer Drenthe en de Vogelwacht Uffelte e.o.

Nu zijn wij opzoek naar één of twee vrijwilligers die dit voorjaar samen met de kinderen de kastjes willen inspecteren.

Vanaf half april tot begin juni kunnen we wekelijks samen met de kinderen het broedproces volgen. Dit leuke en voor de kinderen zeer leerzaam werk is binnen een uur te doen en alles is op loopafstand van de school.

 

Algemene informatie Vogelwacht Uffelte e.o: www.vogelwachtuffelte.nl en informatie over het project van de Vuursteen alsmede uw opgave als vrijwilliger bij Bert Noorman carber@live.nl of 0623077346

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.