0
Sasja Visser en Jannes Prikken presenteren de kastjes

Stichting Veuruut maakt kasten voor de Vogelwacht.

 

Stichting Veuruut uit Nijensleek heeft deze winter 20 nestkastjes gemaakt voor de vogelwacht Uffelte. De stichting is een leer-en werkbedrijf en probeert mensen te helpen bij de herintreding op de arbeidsmarkt. Door praktijkervaring op te doen kunnen mensen beter instromen en maken meer kans op werk. De geleverde kasten zijn van Douglashout gemaakt. Ze komen van koloniewoningen en dus een prima hergebruik van het hout. Nadat de planken geschaafd zijn worden er professionele kastjes van getimmerd. De kasten worden met zeer beperkte kosten gemaakt voor de Vogelwacht Uffelte, die ze gaat inzetten tegen de processierups. De Vogelwacht zal de juiste locatie uitzoeken voor de kastjes en tevens zorgen dat het beheer goed geregeld gaat worden. Dit voorjaar zullen meer als 200 kasten een plekje vinden aan vooral de eikenbomen in het mooie Westerveld. Meer info: www.stichtingveuruut.nl

Kastjes gemaakt door St. Veuruut

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.