0
Vogels spotten

Vogelwacht Uffelte e.o. organiseert: Vogelfestival Westerveld

NB: Extra info i.v.m. het coronavirus:

Vogelfestival uitgesteld – wedstrijden gaan door!

Helaas hebben we besloten om het Vogelfestival Westerveld, dat georganiseerd zou worden op 29 april, uit te stellen tot nader orde in verband met het coronavirus. We denken er nu over om het festival einde van de zomer of wellicht in de herfstvakantie te organiseren. We wachten het verloop van alle gebeurtenissen af voor we hier een beslissing over nemen.

De drie wedstrijden gaan echter wel door! De inzendtermijn is verlengd naar 15 mei, een mooie kans voor kinderen die nu thuis zitten om zich creatief uit te leven. We zijn nog steeds op zoek naar:

  • De origineelste foto van de wilde eend, de vogel van het jaar 2020
  • Het mooiste logo voor de nieuwe jeugdgroep van de Vogelwacht
  • De beste naam voor de nieuwe jeugdgroep van de Vogelwacht

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de scholen in gemeente Westerveld en Ruinerwold mogen hun inzendingen sturen naar jeugdcommissievwu@gmail.com onder vermelding van naam, groep en school. We kijken uit naar alle mooie, grappige, originele inzendingen!

 

Wat: Vogelfestival Westerveld
Waar: Holtinger Schaapskooi, Van Helomaweg 16 in Havelte
Wanneer: woensdag 29 april, 11-16u

Met trots presenteren wij de eerste editie van het Vogelfestival Westerveld. Op woensdag 29 april a.s. is iedereen van harte welkom bij de Holtinger Schaapskooi om te ontdekken, te kijken en te spelen! Alle werkgroepen van de vogelwacht laten deze dag zien hoe zij zich het hele jaar inzetten voor vogels en voor de natuur. Dus heb jij altijd al willen weten wat een kerkuil eet? Hoe je het fluitje van een koolmees kunt onderscheiden van een merel? Of wil je een huisje timmeren voor de vogels in je tuin? Kom dan langs en neem je ouders en opa en oma mee!

Nog meer goed nieuws: Vanaf 29 april kun je ook jeugdlid worden van de Vogelwacht! Vanaf dan starten we met een speciale jeugdgroep voor kinderen van 6-12 jaar. Eén zondag per maand doen we samen iets in of voor de natuur: Op zoek naar bijzondere vogels, diersporen leren herkennen, een insectenhotel bouwen of ontdekken van welke wilde planten je kunt snoepen tijdens je wandeling in het bos. Aanmelden voor deze groep kan op de dag zelf. Mocht je meer informatie willen of verhinderd zijn op 19 april, stuur dan een mailtje naar Charlotte Willems.

 

Voorafgaand aan het Vogelfestival organiseren we een drietal wedstrijden voor alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit de gemeenten Westerveld en Ruinerwold:

 

– Wie maakt de origineelste foto van de wilde eend, de vogel van het jaar 2020?

– Wie verzint de beste naam voor de nieuwe jeugdgroep?

– Wie ontwerpt het mooiste logo voor de nieuwe jeugdgroep?

 

Wat kun je winnen? Voor de fotowedstrijd zijn er per klas drie mooie vogelgidsen te vergeven. Voor de winnaars van de naam- en logowedstrijd hebben we een stoere verrekijker klaar liggen.

Inzendingen mogen naar de jeugdcommissie van de vogelwacht Uffelte voor 15 april. Vermeld hierbij je naam, je groep en je school. De prijsuitreiking vindt plaats op 29 april en wordt gedaan door burgemeester Rikus Jager. De 9 winnende foto’s (nr. 1,2 en 3 per deelnemende groep) worden tentoongesteld tijdens het vogelfestival. De winnende naam en logo worden vanzelfsprekend vanaf dan gebruikt voor de jeugdgroep.

 

We zien je graag op het Vogelfestival Westerveld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.