0
Rode Wouw, 7 april 2017 Uffelte, foto Geert Drogt

Wegtrek van jonge rode wouwen

Dit jaar nestelde een rode wouw in het Drentse Reestdal. Twee van de drie jongen zijn van een gps-zender voorzien. Het oudste jong vertrok op 26 juli en vloog via de Veluwe en Almelo naar de streek tussen Bielefeld en Hannover. Hier verbleef het van 29 juli tot half september. Het andere jong vloog op 4 augustus via Overijssel en Osnabrück naar Oldenburg en Bremenhaven, waar het tussen 6 augustus en 20 september verbleef. Op 25 augustus vloog deze wouw heen en weer naar de grens met Groningen. Voor de overwintering trekken de jonge wouwen later in het najaar vooral naar Spanje.

Rode wouwen zijn te volgen via grauwekiekendief.nl/volg-rode-wouwen.

Arend van Dijk en Harry Talen

Rode Wouwen Kaart
Vlucht van jonge rode wouwen uit De Wijk in juli-half september 2019 (Ornitrack, S van Rijn, W. van Manen i.s.m. Kenniscentrum Akkervogels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.