0
Vogelles Singelier Diever met Bert Noorman

Werkgroep nestkastencontrole aan de slag

In februari hebben vrijwilligers van de werkgroep nestkastencontrole met elkaar gepraat over het nieuwe seizoen. Opvallend, iedereen die in 2018 heeft gecontroleerd wil ook in 2019 aan de slag gaan; top met ruim 20 vrijwilligers. Voor Havelte is een nieuwe vrijwilliger gevonden, Wicher Akse, die ons gaat helpen bij de nieuwe nestkastroute op De Meerkamp. Er zijn vijf nieuwe kasten gekocht speciaal voor boomkruipers, met de opening aan de zijkant. Benieuwd of de soort er gebruik van gaat maken. Tevens zijn er vijf nestkasten, waarvan één met camera, opgehangen bij de Sleutelbloem in Havelte.
Verder heeft onder andere Bert Noorman een flink aantal scholen bezocht en natuurlessen gegeven. Ook de kinderen van de Oosterveldschool in Uffelte en de Bosrank in Havelte werden bezocht. Veel kinderen hebben zich opgegeven om samen met de vrijwilligers op pad te gaan en te kijken wat er allemaal in de kasten gebeurd.
Naast onze contacten met scholen heeft de werkgroep heideschonen met de directie van de scholen gesproken. Doel is een integrale aanpak van het aanbod aan scholen waarbij theorie en praktijk, met werken in de natuur, centraal moeten staan. Voor de uitvoering is inzet van onze vrijwilligers noodzakelijk. Ook wordt er tot slot een tip gegeven: lees een mooi boek, bijvoorbeeld “Het laatste kind in het bos?” geschreven door Richard Louv; iets om over na te denken.

Ruud Smeenk namens werkgroep nestkastencontrole

       Overvolle kast koolmezen
Bert voor de klas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.