0
Rode Wouw, foto Geert Drogt

In de ban van de Rode Wouw

Dit voorjaar zijn drie nesten van deze nieuwe Drentse broedvogel gevonden: twee langs de Reest tussen Zuidwolde en Meppel en één bij Vledder. In elk nest zitten drie jongen, die als het goed gaat in juli zullen uitvliegen. De jongen zijn geringd en daarvan is bericht gedaan door RTV Drenthe (zie hieronder). Als aaseters schuimen deze fraaie ranke roofvogels met vorkstaarten vooral pas gemaaide graslanden af op zoek naar maaislachtoffers. Aanvankelijk zijn dat vooral de graslanden van agrariërs en vanaf juni ook gras- en hooilanden in natuurgebieden. Ze zoeken ook elders voedsel zoals langs autowegen (verkeersslachtoffers) en zelfs in woonwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.