0
Spreeuwenkasten Krollenkamp, foto Ruud Smeenk

Nieuwe nestkastenroute: De Krollenkamproute in Uffelte !

Sinds het bestaan van onze Vogelwacht controleren we samen met kinderen van de bassischolen in het voorjaar een groot aantal nestkasten. Dit is meestal in het weekend, buiten schooltijd. Door de veranderende lesmethodes is praktisch leren en natuureducatie een wenselijk onderdeel van het dagelijkse lesprogramma geworden. In aansluiting hierop hebben we, naar een idee van Wim Snoeken, een nieuwe nestkastroute op loopafstand van de OBS de Oosterveldschool in Uffelte gerealiseerd. Het is de Krollenkamp nestkastenroute! rond het trainingsveld van de voetbalvereniging langs de Ruiterweg in Uffelte.

Het gaat hierbij tevens om natuurlijke bestrijding van emelten (engerlingen). De afgelopen jaren waren emelten veelvuldig aanwezig met de nodige schade aan de grasmat tot gevolg. Voorzitter Henk Seegers en het bestuur van de voetbalvereniging vonden het een goed idee om te proberen de emelten te bestrijden met een natuurlijk vijand, de spreeuw! Momenteel zijn nog geen emelten aangetroffen en dat willen graag zo houden met hulp van spreeuwen.

 

Maandag 19 maart hebben Wim Snoeken, Willem Wobben, Bald Bruinenberg en Bert Noorman een cluster van 6 spreeuwenkasten en verspreid 10 mezenkastjes opgehangen. We hopen dat de nestkasten snel bevolkt raken en dat de leerlingen op vrijdagmiddag hun controle-rondjes kunnen gaan maken.

Ruud Smeenk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.