0

2018 Jaar van de Huiszwaluw

 

In Uffelte nam de stand van de huiszwaluw eerst toe, maar de laatste jaren is er afname en in Havelte is er nog steeds toename. Onze zwaluwtillen zijn boven verwachting goed bezet. Landelijk gaat het minder goed met de stand en in 2018 wordt in Het jaar van de Huiszwaluw gericht onderzoek gedaan naar nesten en het broedsucces. Waarom doet de zwaluw het in de ene regio of dorp goed en in andere niet? Heeft de nestplaats en de omgeving ervan invloed op dit succes? en Hoe zit het met het aandeel (en succes) van tweede legsels? Wij gaan in 2018 mee doen om een vinger te krijgen achter de oorzaken van de veranderingen. Wilt u ook meedoen, meldt u dan aan bij de Werkgroep Zwaluwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.