0

Aankomst broedvogels

Je kunt er bijna de klok op gelijk zitten, want goede kans dat je half maart de eerste tjiftjaf hoort. De grote meute arriveert tot begin april. Het is bijna een vast lijstje van uit de wintergebieden terugkerende vogels. Soms al eind februari, maar meestal in maart arriveren bijvoorbeeld kievit, wulp, witte kwikstaart, veldleeuwerik, zanglijster, roodborsttappuit en ooievaar. Deze soorten overwinteren niet ver zuidelijk en sommige blijven zelfs de hele winter in ons land. Daarna volgen tussen half maart en half april tjiftjaf, fitis, zwartkop, boerenzwaluw, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger. De meeste Afrikatrekkers komen in de loop van april en mei terug, zoals koekoek, huis- en gierzwaluw, tuinfluiter, nachtzwaluw en wielewaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.