1

Kraai pakt jonge huiszwaluw

Op 8 juli zag een bewoner van de Klaproosweg in Havelte een kraai met een zwaluw in zijn snavel wegvliegen. Voor haar garage zat een jonge zwaluw beduusd voor zich uit te staren. Waarschijnlijk omdat de kraai een ander jong uit het nest had gepakt. De zwaluw werd in een plastic bakje gestopt. Daarna belde ze de zwaluwwerkgroep voor advies. Haar werd verteld dat ze het diertje in een kunstnest terug moest zetten, maar dit viel niet mee. Uiteindelijk vloog de jonge zwaluw weg, hopelijk een mooie toekomst tegemoet. Kennelijk zijn op uitvliegen staande jonge zwaluwen een aantrekkelijk hapje voor zwarte kraaien!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.