0

In beeld: Broedende kraanvogels

Dit voorjaar lopen er kraanvogels met jongen rond op het Dwingelderveld en in het Drents-Friese Wold. Wie had dat begin van deze eeuw kunnen voorspellen? Maar ook op het nabije Holtingerveld is dit voorjaar geregeld een paar gezien. Ze zwerven wat rond op het veld bij Wapserveen en Uffelte en vooral in de ochtendschemering laten ze hun welluidende “kroe” over de heide schallen. Het kan een voorteken zijn van toekomstige broedvestiging. Kraanvogels lijken bepaalde plekken eerst gedurende enkele jaren te verkennen alvorens er te gaan nestelen. Die tijd kunnen ze nemen, want ze kunnen leeftijden van enkele tientallen jaren bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.