0

Het dorp Havelte weer 70 jonge vogels rijker!

Pimpelmezen. Foto door Ruud SmeenkDit voorjaar heeft de vogelwacht Uffelte e.o. in Havelte 25 kasten opgehangen. Zowel aan de Gerkenweg/Boskampbrugweg als op het terrein van Zwembad De Kerkvlekken.  Op het terrein van het zwembad waren de kasten aangeboden door Comforttuin uit Meppel. Omdat de kasten pas begin April zijn uitgezet waren de verwachtingen niet hoog.  De meeste vogels hadden toen al een plekje gevonden. Maar wat schetst onze verbazing; 11 van de 25 kasten waren bezet. In totaal zijn er 70 jonge vogels geboren, waarvan 29 pimpelmezen, 24 koolmezen en 17 vliegenvangers. Op dit moment vliegen de laatste vogels uit;  de vliegenvangers als laatste. Al met al een prima aanwinst voor het vogelbestand in ons groene dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.