0

Nestkastcontrole 2016 Oosterzand II

We hadden dit jaar weer een leuke en enthousiaste groep kinderen uit Uffelte en vanaf 17 april gingen we elke vrijdagmiddag op pad om in het bos de nestkastjes te controleren. Allereerst zagen we hoe de nestjes gebouwd werden. Het was daarbij bijzonder om te zien hoe de boomklever zijn nestkastje bewerkt. Daarna zagen we dat de eerste eitjes waren gelegd, gevolgd door de eerste jonkies. Spannend was natuurlijk om die jonge vogels in de handen te hebben. Op 2 juni werd met de kinderen de laatste ronde afgewerkt. natuurlijk hoort daar ook een ijsje als afsluitende traktatie bij. Inmiddels zijn de jongen uit alle 32 kastjes uitgevlogen en de kastjes leeggemaakt. Elk jaar weer leuk om te doen!

Dieneke Nijsingh en Greetje Oeseburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.