0

Voorjaarsupdate Werkgroep Nestkasten

Als u dit leest dan gaan we al weer het mooie warme weer tegemoet. Daar zijn wij en onze vogelvriendjes wel weer aan toe na de vetbollen en sloten vol water. Tot die tijd verdienen een aantal punten onze aandacht.

Oproep nieuwe controleurs

De in het najaar van 2015 geplaatste oproep heeft goed gewerkt want er hebben zich vijf personen gemeld, die allen actief betrokken zullen worden bij de uitwerking in 2016. De verdeling van de verschillende nestkastenroutes in 2016 is als volgt:

Route
Naam
Dag & tijdstip
Uffelter Binnenveld 1 Bald Bruinenberg en Wicher Kiers Maandag 19:00 uur
Uffelter Binnenveld 2 Anne de Graaf en Gertjan Trompetter Zelf bepaald
Uffelter Binnenveld 3a Arjan Kuiper en Hilbert Gol Zondag 10:00 uur
Uffelter Binnenveld 3b Elien Hoekstra en Marjanne de Graaf Zelf bepaald
Westerzand Ruud Smeenk en Willem Wobben Donderdag 18:00 uur
Oosterzand 1 Jan en Jannie Veldman Zondag 10:00 uur
Oosterzand 2 Greetje Oeseburg en Dieneke Nijsingh Vrijdag 19:00 uur
Rheebruggen 1 Bert Noorman en Jan Haverman Zondag 10:00 uur
Rheebruggen 2 Alex Ekkels en zonen Zelf bepaald
Holtinge

(leerlingen groep 6 van de Bosrank)

Simon Bijl, Marije Vingerhoets en John Kloppenburg Vrijdag 19:00 uur
Breman (fruitteeltbedrijf) John Kloppenburg en Ruud Smeenk Zelf bepaald
Diever Jan Winters Zelf bepaald

Kasten en verbeteringen

Er is een timmerploeg gevormd die een aantal modellen nestkasten heeft gemaakt. Deze kasten worden als voorbeeldkasten in het Binnenveld opgehangen. Op basis van de resultaten kunnen hieruit verbeteringen worden aangebracht in nieuw te maken kasten.

Timmeren van kasten op school

Willem Wobben, Bert Noorman en Ruud Smeenk hebben samen met Uffelter kinderen nestkastjes getimmerd. Doel van deze actie is de kasten op het schoolplein van de Oosterveldschool te hangen en het daardoor natuurvriendelijker te maken.

Werving onder kinderen nieuwe seizoen

Na plaatsing van deze kasten gaan Willem en Ruud op school kinderen werven voor deelname aan de nestkastcontroles. Zondag 10 april 2016 gaan de eerste groepen op pad. Mocht de natuur nog in een winterslaap zijn, dan beginnen we een week later.

Onderhoud kasten

Nestkastcontroleurs wordt gevraagd binnenkort een ronde langs de nestkasten te maken voor onderhoud en verbetering van de bevestiging van de kasten, waarvoor goede suggesties zijn gedaan. Bij Jan en Jannie liggen vervangende kasten. Iedereen maakt daarover zelf afspraken.

Aanbod voor deelname bij andere werkgroepen

We hebben afspraken gemaakt met coördinatoren van andere werkgroepen om kinderen die dat leuk vinden dit voorjaar kennis te laten maken met het werk voor de valken, uilen en zwaluwen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.