0
Kraanvogels - foto Geert Drogt
Kraanvogels - foto Geert Drogt

In beeld: Kraanvogels

Afgelopen jaar heeft een kraanvogelpaar op het Dwingelderveld één jong weten groot te brengen. Die familie is vrijwel de hele winter in het Dwingelderveld en omgeving gebleven en zat vaak op geoogste maisakkers en graslanden tussen Wittelte en Ansen. Binnenkort moet het jong geheel op eigen benen staan, want ouders zijn dan druk in de weer met nestbouw en broeden. Afgelopen jaar hebben ook kraanvogels op de heide in het Drents-Friese Wold gebroed, zonder jongen groot te brengen. Er zijn daar al weer kraanvogels gezien, dus wie weet ondernemen ze dit voorjaar een nieuwe poging. Of het Holtingerveld ooit als broedgebied wordt uitgekozen valt te betwijfelen omdat het gebied wordt doorsneden door vrij druk belopen en bereden paden, met steevast loslopende honden. Kraanvogels hebben grote, stille en ook natte stukken heide en veen nodig.

Méér zien en horen over de kraanvogels? Kom dan naar de lezing van Ronald Popken over deze prachtige en unieke vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.