0
Op de Oogstdag in Lhee vertegenwoordigen vrijwilligers de Vogelwacht weer
Op de Oogstdag in Lhee vertegenwoordigen vrijwilligers de Vogelwacht weer

Werkgroep PR volop in actie

Er zijn de afgelopen maanden diverse activiteiten geweest waar de werkroep PR van de Vogelwacht bij aanwezig was. We waren actief op twee drukbezochte lezingen, tijdens de algemene ledenvergadering, bij het jaarlijkse kroamschudden van de schaapskudde en op de voorjaarsmarkt in de woonzorglocatie De Molenhof in Havelte. En de werkgroep PR zal deze zomer de Vogelwacht Uffelte e.o. promoten tijdens de Drentse Fiets4Daagse en op de traditionele Oogstdag in Lhee.

Op donderdag 25 juli staan we bij de Beleefpost (stempelpost) voor de Drentse Fiets4Daagse. Een beleefpost is een gezellige samenkomst waar meerdere activiteiten te doen zijn en kraampjes buiten op het terrein staan. Op deze dag brengen de deelnemers van de routes van 40 en 60 kilometer een bezoek aan Uffelte. Speciaal voor deze deelnemers en hun aanmoedigers is er van alles te beleven rondom dorpshuis De Vlasbarg’n in Uffelte. De begin- en eindtijden worden binnenkort bekendgemaakt.

Op zaterdag 10 augustus zijn we zoals gewoonlijk present op de Oogstdag oude stijl in het historische Lhee. Tijdens dit bijzondere evenement kan het publiek genieten van veel demonstraties van oude ambachten, voorstellingen en activiteiten die in het dorp Lhee plaatsvinden. De bezoekers krijgen een fraai beeld hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt. Oude ambachten komen daar weer tot leven. Een greep uit de vele activiteiten tussen 10.00 en 17.00 uur: oude trekkers staan er mooi te wezen, kinderen kunnen zich vermaken op een speciale akker boordevol activiteiten, bezoekers kunnen kijken naar een demonstratie schapendrijven, terwijl een Oogstkoor voor de muzikale omlijsting zorgt.

VWU-toppers op de jaarlijkse Kerstmarkt
VWU-toppers op de jaarlijkse Kerstmarkt
Wat staat er nog meer in het verschiet? We zijn aanwezig bij twee lezingen die in het najaar worden georganiseerd door de Activiteitencommissie van de Vogelwacht (data volgen later). En natuurlijk zijn we opnieuw prominent deelnemer aan de jaarlijkse Kerstmarkt in Dickens stijl in Havelte op zaterdag 21 december. Een authentieke kerstmarkt met meer dan 70 kramen die nostalgisch en in sfeer zijn aangekleed. Met kramen van lokale ondernemers uit het dorp maar ook met kraamhouders uit heel Nederland is er voor ieder wat wils op deze markt. Alles wat de vogels nodig hebben om de winter door te komen ligt dan in onze kraam. En meer… Onze vrijwilligers zijn al enthousiast bezig met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.