0
Gea van Egmond en Ruud Smeenk aan de slag op de golfbaan.
Gea van Egmond en Ruud Smeenk aan de slag op de golfbaan.

Veertig nieuwe kasten op terrein Havelter golfbaan

De afgelopen winterperiode heeft de werkgroep Kleine nestkasten gezocht naar nieuwe locaties ter vervanging van kasten in het Uffelter Binnenveld. Veel te veel predatie en weinig vrolijke vogels en controleurs. Volgens Riet Stroomer en Chiel van Egmond is het terrein van de golfbaan in Havelte een prima plek om meer nestkasten te plaatsen. Daar is ruimte genoeg en de golfbaan biedt een omgeving om met name langs de bosranden kasten neer te hangen. De controleurs kunnen er goed bij en de kasten hangen daar veilig.

Naast nestkasten voor de kleine vogels was er behoefte aan kasten voor spreeuwen en slaapplaatsen voor vleermuizen. In totaal veertig nestkasten en tien slaapplekken.

Ook John Kloppenborg en Chiel van Egmond steken de handen uit de mouwen
Ook John Kloppenborg en Chiel van Egmond steken de handen uit de mouwen
Gea en Chiel van Egmond, John Kloppenborg en Ruud Smeenk gingen kortgeleden aan de slag om de kasten te plaatsen. Met als resultaat dat er nu aan het doorgaande wandelpad tien spreeuwenkasten en tien nestkasten voor mezen hangen. Aan de buitenkant van het terrein hebben ze de overige kasten geplaatst. Wellicht komen daar door de grootte van het gebied nabij de Kolonieweg in de toekomst meer bij.
Nu maar hopen dat de vogels er hun intrek in nemen en dat ze weinig last hebben van predatie. Want naast de vogels vinden andere dieren (o.a. rovers als de boommarters) dit terrein ook leuk. In totaal hangen er nu op de golfbaan ruim zestig nestkasten.
Gea en Chiel van Egmond, tevens lid van de golfclub, gaan deze route beheren. De vleermuiskasten worden binnenkort boven in de bomen geplaatst. Daar is nog wat specifiek materiaal voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.