0
Coördinator Ruud Smeenk bedankt namens de werkgroep Nestkasten kleine vogels Jannie Veldman voor haar jarenlange inzet en overhandigt haar twee stalen vogeltjes.
Coördinator Ruud Smeenk bedankt namens de werkgroep Nestkasten kleine vogels Jannie Veldman voor haar jarenlange inzet en overhandigt haar twee stalen vogeltjes.

Jannie Veldman, 50 jaar actief lid

Tijdens de voorjaarsvergadering van de werkgroep ‘Nestkasten kleine vogels’ is stilgestaan bij 50 jaar Vogelwacht Uffelte en omstreken.
Eén lid van de werkgroep is er vanaf het eerste moment bij betrokken geweest: Jannie Veldman-Gol. Zij kreeg in haar jonge jaren op de Oosterveldschool in Uffelte les van Fred van Vemden, mede-oprichter en oud-voorzitter van de Vogelwacht. Als 10-jarige ging ze al mee met ‘meester’ Fred de kasten controleren in het Oosterzand. Jannie Gol woonde met haar ouders en broers tegen de bosrand van dat gebied. Vanaf het begin is Jannie en later samen met Jan Veldman actief geweest binnen de vereniging.

Naast de nestkastcontroles zat Jannie Veldman in het bestuur, deed de ledenadministratie en was als bezige bij actief met veel activiteiten. Nog steeds staat de voorraad aan nieuwe nestkasten bij Jannie en Jan in de garage.

Jannie Veldman: altijd betrokken en actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.