0
Twee jonge wespendieven op het nest. Let op de wespenraat, voedsel voor de jongen en de gekleurde pootringen (foto Christiaan de Vries).
Twee jonge wespendieven op het nest. Let op de wespenraat, voedsel voor de jongen en de gekleurde pootringen (foto Christiaan de Vries).

Wespendief nu geen hoofdpijndossier

Elk jaar vormt de wespendief een hoofdpijndossier. Best veel waarnemingen, ook van vlinderende (baltsende) vogels en voedseltransport, maar bijna nooit een nest. Dat kan toch niet! Dit jaar kwamen de echte wespendief-profs een handje helpen: posten op hoge punten en geklauter in bomen. En met resultaat! Op 22 juli werden twee jonge wespendieven geringd. Het kenmerkend getekende mannetje zag ik zelf daarna een paar keer over de tuin in Uffelte vliegen met prooi. Komend vanaf Rheebruggen en op weg naar zijn, goed verstopte, nest boven in een grove den in het Holtingerveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.